Sabin Van Crombrugge-Vanishing twin syndroom-alleengeboren tweelingen
Wie ben ik?

Ik kan mezelf omschrijven als een duizendpoot op gebied van alles wat met gezondheid en levensvreugde te maken heeft. Ik heb een zelfstandige praktijk die uit verschillende onderdelen van de kinesitherapie, psychologische begeleiding en coaching bestaat. Verder geef ik systeem -en traumaopstellingen in groep. Daarnaast begeleid ik ook cursussen rond verschillende onderwerpen zoals het Vanishing Twin Syndroom, eigenwaarde, relaties, full potential en levensmissie.

Naast mijn job die ik met passie uitoefen ben ik mama van 1 zoon en 2 dochters. Gelukkig kan ik rekenen op mijn man die mee helpt aan het schrijven van mijn verhaal. Mijn passies buiten het werken met mensen om zijn voornamelijk bijleren, Barcelona en genieten van alle facetten die het leven te bieden heeft.


Mijn missie

Mensen terug in verbinding brengen met wie ze werkelijk zijn.

Opleidingen en bijscholingen

Opleidingen

* Master in de klinische psychologie
* Kinesitherapeut
* Relaxatietherapeut
* Traumatherapeut
* Rouwtherapeut
* Loopbaancoach
* Stress en Burn-out/Bore-out coach
* Familieopsteller
* Systeemopsteller
* HSP en Indigo coach
* Visualisatie (IGI) coach
* Intuïtieve ontwikkeling


Bijscholingen
* opgeleid tot en jarenlang familieopsteller binnen Open Mind
* internationaal bijgeschoold door Victoria Sneh Schnabel, Bibi Schreuder, Jan Jacob Stam, Carola Castillo, Tiiu Bolzman en Wilfried Nelles
*aangesloten bij de AECFS (Spanje)
* bijgeschoold in Barcelona in Institut Gestalt door Joan Garriga, Marianne Franke, Miguel Angel Schiavo en Stephan Hausner, in Meta Institut Systemic door Daan Van Kampenhout, Franz Rupert en Peter Bourquin.
* daarnaast verscheidene bijscholingen gevolgd inzake traumatherapie o.a. Bessel van der Kolk (Barcelona) en Peter Levine (Londen)


* Geconventioneerd kinesitherapeut (5-32692-32-521)
* Aangesloten bij de psychologencommissie (visum 263612, erkenningsnummer 742116223)
* Loopbaanbegeleider (in samenwerking met Wijs Werken en VDAB)

Mijn passie voor onderzoek naar het Verloren Tweeling Syndroom (VTS of Vanishing Twin Syndroom) bij alleengeboren tweelingen

In mijn eigen zoektocht belandde ik zo’n 17 jaar geleden in Centrum Open Mind. Tot dan toe was mijn leven een ellenlange zoektocht naar wie ik was en hoe het kwam dat ik me zo anders voelde dan de meeste mensen om me heen.  Ik paste niet in mijn gezin , mijn familie en omgeving van herkomst. Ik had op dat moment al een heel leven achter mij als combinatie van student en judoka zijn, had op dat moment voor het judo jarenlang de wereld rondgereisd, was moeder geworden van een zoon, zat in een huwelijk waar ik de reddersfunctie vervulde, was kinesist en portier. Was dit mijn leven, het leven waarvoor ik hier op aarde gekomen was? Er bleef me steeds een gevoel achtervolgen  dat  er systemisch een aantal dingen niet klopten. Langzaamaan kwam ik, vanuit mijn eigen zoektocht in contact met het gegeven van het Vanishing Twin Syndroom. Ik begon steeds meer duidelijkheid te krijgen omtrent mijn eigen verstrikkingen. Mijn leven begon er totaal anders uit te zien. Ik stopte met judo en portierswerk, kwam dichter bij mezelf en wie ik werkelijk ben, ging verder psychologie studeren, kreeg een nieuwe verbindende relatie, nog twee dochters en begon al mijn kwaliteiten te ontplooien om mijn eigen levenspad te bewandelen. Hoe dan ook dankbaar omdat ik de kans gekregen heb om heel wat lessen te leren die ik nodig had om mijn levensmissie te kunnen neerzetten.

Na mijn eigen proces in 2006 begon ik binnen Open Mind mee de cursus rond het Vanishing Twin Syndroom te assisteren, iets later begon ik de cursus zelf te geven en meer uit te diepen en aan te passen naarmate er meer kennis vrij kwam door het werken met alleengeboren tweelingen zowel in groep als privé. Door de toenemende kennisverruiming in binnen -en buitenland omtrent het Vanishing Twin Syndroom, familieopstellingen en traumawerk werd het mogelijk om duidelijker en meer gestructureerd te werken rond het trauma ontstaan in de baarmoeder. Op die manier werd ook steeds meer duidelijk dat ik mijn werkomgeving ontgroeid was en dat een nieuwe uitdaging nodig was om zelf verder te kunnen groeien op mijn eigen levenspad. Opnieuw dankbaar voor datgene wat het mij allemaal gebracht heeft zette ik in januari 2020 de stap naar een nieuwe praktijk, gesteund door een liefdevol, verbindend web van gezin en vrienden.

Kenmerkend voor mijn begeleiding

Door het werken aan mijn eigen trauma’s en tekortkomingen ontstonden de vele inzichten op gebied van het Vanishing Twin Syndroom, eigenwaarde, gezonde relaties en het inzetten van mijn full potential en levensmissie. Na al die jaren lijkt het me dan ook meer en meer opportuun om mijn kennis en ervaringen hieromtrent te delen, jullie meer inzicht te geven en mee te wandelen op jullie pad van bewustzijn.

De begeleiding wordt gekenmerkt door deskundigheid op maat en een authentiek en warm contact in een veilige omgeving.

Flow en leven staan centraal, met een lach en een humoristische kwinkslag.


Ik ontmoet je graag, van mens tot mens, van hart tot hart: welkom.

Love en Joy.
Sabin.